• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині жінка народила в автомобілі «швидкої»

Сер 30, 2021

30 серпня о 2:47 на лінію 103 надійшов виклик про те, що у селі Вирка Сарненського району на Рівненщині народжує жінка. Її потрібно транспортувати до пологового відділення у м.Сарни.

За вказаною адресою прибула фельдшерська бригада зі Степанського пункту постійного базування.Вагітна ромської національності не могла чітко повідомити скільки їй років (орієнтовно 19). Розповіла, що це її друга вагітність. Скаржилася на біль у животі.Бригада «швидкої» помістила жінку в автомобіль екстренки.• Дорога до Сарненської лікарні далека. Понад 20 км медики з пацієнткою їхали по бездоріжжю. Не доїхавши до траси – у пацієнтки розпочалася родова діяльність. Було прийнято рішення приймати пологи в кареті «швидкої».Завдяки професіоналізму фельдшера Сергія Берника пологи пройшли успішно та без ускладнень. Народився хлопчик (за фізіологічними показниками – доношений здоровий малюк). Породілля почувалася добре, показники гемодинаміки в нормі.Медик надав необхідну допомогу породіллі та немовляті відповідно до протоколів.У задовільному стані породіллю та немовля госпіталізовано в пологове відділення Сарненської ЦРЛ.

Щиро вдячні фельдшеру Сергію Бернику та водію Володимиру Кроту зі Степанського ППБ за професіоналізм і швидку реакцію. Завдяки вам пологи, навіть, на бездоріжжі у кареті швидкої, пройшли успішно! Ви вкотре доводите, що ви фахівці своєї справи! Пишаємося!

Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *