• Вт. Кві 23rd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Керівник Рівненського гідрометцентру розповів, коли вдруге прийде бабине літо

Вер 17, 2021

Різке похолодання, що прийшло до нас з минулими вихідними, нагадало про настання осені. Так природа готується до початку зими, ще час від часу радуючи нас теплими погожими днинами. Чи будуть вони в нас ще в цьому році? Про це газеті «7 днів» розповів начальник обласного гідрометцентру Богдан МАСОВЕЦЬ:

– Бабине літо – період теплої та сухої погоди восени, пов’язаний зі стійким антициклоном. Перше, так зване молоде бабине літо, спостерігалось по всій території України, в тому числі і на Рівненщині на початку вересня – з 5 по 13 число. В цей же період мали місце й перші заморозки на грунті (5-6 вересня).

Чергове зниження температури, яке обумовить надходження холодного арктичного повітря, найближчим часом очікується з 21 по 24 вересня (вночі від 2 до 5º тепла). Тож існує ймовірність і заморозків на поверхні грунту під час нічних прояснень. Втім, уже з 25 вересня температура підвищиться, загроза заморозків до кінця місяця мине.

Друге, «старе бабине літо»,  зазвичай спостерігається в другій половині вересня – на початку жовтня. Наразі можна говорити лише про те, що ми прогнозуємо з 25 вересня майже до кінця місяця потепління, пов´язане з припливом теплих повітряних мас з південних широт. Проте наскільки потужним та стійким буде антициклон, наскільки стабілізується погода, поки що говорити зарано.

Записав Василь ГЕРУС

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *