• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Білорусі робітники оголосили загальнонаціональний страйк

Лис 1, 2021

Робітники оголосили про початок загальнонаціонального страйку від 1 листопада. Вони будуть страйкувати доти, доки так звана чинна влада не виконає вимоги робітників. Про це заявив голова Білоруського обʼєднання робітників (БОР) Сергій Дилевський.

За його словами, у Білорусі зараз передстрайковий стан. Однак він перейде в загальнонаціональний протест, якщо не будуть виконані їхні вимоги:

  1. Припинення репресій, звільнення всіх політичних ув’язнених і незаконно заарештованих.
  2. Приведення зарплат, стипендій і пенсій у відповідність до реальної економічної ситуації в країні.
  3. Початок прямих переговорів між владою і демократичними силами з обов’язковою участю робочих лідерів про проведення нових президентських і парламентських виборів для розв’язання політичної і економічної кризи.
  4. Відновлення на роботі звільнених працівників, виключених студентів і гарантії безпечного повернення всіх громадян, які залишили країну через репресії.
  5. Реалізація права на діяльність незалежних профспілок, зокрема на створення нових.
  6. Реалізація конституційного права громадян на вільне пересування.
  7. Реалізація права громадян на захист від COVID-19, зокрема шляхом вакцинації міжнародно визнаними вакцинами. Захист прав медиків.
  8. Реалізація конституційного права на свободу слова. Негайне звільнення всіх журналістів і блогерів.
  9. Нормалізація відносин з країнами-сусідами. Припинення “гібридної” міграції.

“Перестаньмо годувати режим, припинимо ходити на роботу! Залишимося вдома. Так ми відстоїмо нашу країну, повернемо в неї закон і справедливість. Тільки так ми захистимо себе і своїх близьких від епідемії, яка обрушилася на наш будинок”, – заявив Сергій Дилевський.

Він зауважив, зараз режим у країні слабкий і безпорадний, як ніколи. Санкції добивають так званий режим самопроголошеного президента Лукашенка. Тому він закликав робітників підтримати загальнонаціональний страйк.

“Головна надія на вас. Тільки разом ми повернемо владу в країні народу! 1 листопада не виходимо на роботу! 1 листопада розпочнеться нова історія нашої країни! Разом і до перемоги!”, – заявив голова Білоруського обʼєднання робітників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *