• Сб. Тра 4th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

ШТАБ-КВАРТИРА НАТО: ЗАКЛИКАЄМО БІЛОРУСЬ ДОТРИМУВАТИСЯ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА

Лис 5, 2021

«Ми занепокоєні ескалацією ситуації на польсько-білоруському кордоні», – заявила штаб-квартира НАТО.

Також вона закликала Білорусь «дотримуватися міжнародного права».

Це була реакція Альянсу на повідомлення про «серйозну провокацію на кордоні». В ніч з вівторка на середу на польській території перебували озброєні особи, які після втручання польських військових повернулися в Білорусь.

Як додала штаб-квартира: «Ми спостерігали за хвилею мігрантів, які намагалися дістатися на територію союзників через Білорусь».

«Використання мігрантів режимом Лукашенка як гібридної тактики є неприпустимим, – заявили у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. – Генеральний секретар залишається в цьому питанні у близькому контакті з урядами країн-союзників. НАТО готове до подальшої допомоги нашим союзникам і утримання безпеки в регіоні».

У середу речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що у вівторок вночі польські солдати помітили три одягнені в камуфляж особи з довгоствольною зброєю, які після спроби встановити з ними контакт перезарядили зброю і повернулися в напрямку Білорусі. Станіслав Жарин назвав це на твіттері «черговою провокацією».

«Ці особи перезарядили зброю, яку мали при собі, а потім попрямували в сторону кордону з Білоруссю й остаточно повернулися в Білорусь. Ми маємо справу з прикордонною провокацією, яка виглядає як черговий етап, черговий елемент ескалації ситуації на кордоні з Білоруссю», – сказав речник міністр-координатора спеціальних служб в інтерв’ю для «Польського радіо 24».

Джерело: polsatnews.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *