• Нд. Тра 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Світлана Тихановська закликає ЄС до рішучої відповіді на дії Лукашенка

Лис 10, 2021

Лідерка білоруської опозиції звернулася сьогодні до Європейського Союзу із закликом до рішучої відповіді на кризу на кордоні з ЄС, яку створила білоруська влада. Вона наголосила, що цю тему має обговорити Радбез ООН.

«Лукашенко повністю відповідальний за гібридну атаку проти Польщі, Литви та Європейського Союзу в цілому. Нелегальне перекидання мігрантів, насильство та хворе ставлення потрібно зупинити», – написала вона на твіттері.

Під своїм повідомленням опозиціонерка оприлюднила відеозапис, на якому видно натовп, що прямує вздовж дороги.

Світлана Тихановська написала, що мігрантів женуть до кордону Європейського Союзу озброєні люди, та звинуватила білоруський режим в ескалації кризи на кордоні.

У понеділок білоруський Державний прикордонний комітет повідомив, що велика група біженців прямує у бік кордону з Польщею. Незалежні білоруські ЗМІ опублікували відео, на якому можна побачити сотні мігрантів із наплічниками і спальними мішками, що йдуть у напрямку польсько-білоруського прикордонного пропускного пункту в Брузгах. Їх супроводжують озброєні люди в камуфляжі.

Офіційна влада в Білорусі відкидає всі звинувачення в організації напливу нелегальних мігрантів до сусідніх із нею країн ЄС. За офіційними повідомленнями білоруської влади, громадяни країн Близького Сходу, що останніми місяцями масово прибувають до Білорусі, щоб згодом перетнути кордон із ЄС, – це туристи, що легально перебувають на території Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *