• Пт. Бер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Україна попередила Білорусь про непоправні наслідки за “російський” Крим

Лис 12, 2021

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей назвав Крим де-факто російським, у Міністерстві закордонних справ України попередили, що офіційне визнання Криму російською територією призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин.

Макей заявив: “Позиція Білорусії щодо Криму залишається такою, якою була. Ми розуміємо насправді, що Крим є зараз російською територією. Давайте виходити з цього”.

Дослівно МЗС України: “Виходимо з того, що офіційно, як і раніше, Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах.

Зміна підходу Білорусі задля де-юре визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин.

Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не допускатимуть кроків всупереч нормам міжнародного права”.

Чому це важливо: Білорусь діє разом з Росією, яка з 2014 року окуповує Кримський півострів та живить збройний конфлікт на сході України. США, країни Євросоюзу та інші партнери України не визнають Крим російським та вимагають від РФ відновити суверенітет і територіальну цілісність України.

І Російська Федерація, і Білорусь перебувають під санкціями.

Джерело Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *