• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Монастирський не виключає, що Росія може цілеспрямовано пропустити в Україну нелегальних мігрантів через Білорусь

Лис 22, 2021

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський не виключає, що РФ може цілеспрямовано пропустити в Україну нелегальних мігрантів через кордон із Білоруссю.

“Влаштована Росією міграційна криза на польсько-білоруському та польсько-литовському кордоні триває. У всьому світі нарешті зрозуміли, що цю кризу створено штучно і нею керують спецслужби країни агресора – Російської Федерації. Тисячі мігрантів намагаються прорватися через кордон із Польщею під супроводом білоруських військових. Можна спрогнозувати, що в Кремлі намагатимуться використати дестабілізувальну ситуацію і завдати максимальної репутаційної шкоди і Європейському Союзу, і нашій державі, тому ми не виключаємо, що є можливість, що Росія зважиться на цілеспрямований пропуск через Білорусь на нашу територію великої кількості нелегальних мігрантів”, – заявив Монастирський під час години запитань до уряду в парламенті в п’ятницю.

Глава МВС зазначив, що станом на сьогодні вже постраждали 12 польських правоохоронців та прикордонників. Водночас міністр наголосив, що це лише перший етап спецоперації, а наступний залежатиме від реакції, зокрема ЄС та НАТО.

Монастирський також наголосив, що через це в Україні будують систему реагування на виклики, консолідують державні інституції, громадськість та міжнародну спільноту.

“Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь, протяжність якого 1084 км, на сьогодні контрольована та стабільна”, – додав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *