• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Міністр оборони Польщі: “Ми прагнемо зміцнення співпраці з Україною!”

Гру 6, 2021

Маріуш Блащак хоче розширення співпраці з Україною, зокрема, з метою протидії гібридним атакам Росії та Білорусі на кордонах.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак не виключає сценарію, за якого міграційна криза пошириться на всю протяжність східного польського кордону. «Ми намагатимемося посилити співпрацю з Києвом, щоб у разі потреби протидіяти подальшим гібридним атакам», – заявив посадовець.

Міністр підтвердив в інтерв’ю, опублікованому у сьогоднішньому номері газети Nasz Dziennik, що польський уряд має інформацію від українських партнерів про сценарій, за яким міграційний шлях може бути перенаправлений на українську територію. «Враховуючи цілі, які переслідує білоруський режим, ми не можемо цього виключати. ​​Незалежно від того, як буде розвиватися ситуація, хочу запевнити, що Польща готова до будь-якого розвитку подій», – запевнив глава польського оборонного відомства.

Відповідаючи на запитання про ризик нового наступу Росії на Донбасі, міністр вважає, що такого сценарію теж не можна виключати. «Пам’ятаючи про 2014 р. і незмінну позицію РФ, не можна виключати такий сценарій. Лідери США і НАТО дуже чітко говорять про реальні наміри осіб, які приймають рішення у Кремлі», ‒ сказав Маріуш Блащак.

Він визнав, що Польща із занепокоєнням сприймає «значну присутність російських військ біля кордонів України, а також те, що не всі російські підрозділи повернулися до своїх гарнізонів після завершення стратегічних військових навчань «Захід-2021». «Польща разом зі своїми союзниками уважно стежить за ситуацією в зоні російсько-українського воєнного конфлікту. Це питання також є предметом двосторонніх і багатосторонніх консультацій, у тому числі на форумі НАТО, щоб надіслати чіткий сигнал про те, що будь-які дії, які призводитимуть до ескалації напруженості навколо України, є неприйнятними», – наголосив Маріуш Блащак.

Джерело: Українська служба Польського радіо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *