• Пт. Тра 3rd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Під час ожеледиці правильно взуваємося і вчимося падати

Гру 11, 2021

Ожеледиця взимку – типова картина. І втриматися на ногах навіть тим, хто вміє кататися на ковзанах, важко. Щоб не було як у відомій комедії «йшла – послизнулася – отямилася – гіпс», зібрали поради взуттєвика, медика, тренера з катання на ковзанах і спецназівця.

Взуваємося правильно

Відкладаємо високі підбори і… гладкі підошви. Пам’ятайте: для ожеледиці годиться лише взуття з протектором на підошві – високій, з рівномірним, глибоким та направленим у різні боки «малюнком». Чим м’якша підошва, тим краще зчеплення з поверхнею. До того ж на холоді матеріал твердішає, тож якщо підошва й так тверда, то на морозі точно перетвориться на стрімкі лижі.

Якщо підходящого взуття нема, знайдіть войлок (ага, той із американських валянок), приклейте клеєм «Момент» чи подібним кілька смужок на підошву. Такого захисту може вистачити десь на тиждень.

Якщо нема войлоку вдома, обмежтеся просто клеєм «Момент». Змійкою витискаємо з тюбика прямо на підошву, чекаємо кілька хвилин і акуратно більш-менш дрібним зигзагом розмазуємо по поверхні.

Ще продають спеціальні наждачні смужки на липкій основі (є у будівельних та господарських магазинах) – можна приклеїти їх на підошви і забути про фігурне катання на найближчі пару виходів на вулицю.

Під час ожеледиці рухайтеся правильно

Вийміть руки з кишень. Бо ж рухи руками допомагають втриматися на ногах. А якщо вже не втрималися, то зменшать ризик забити голову.

Не піднімайте ноги високо, намагайтеся ступати на повну підошву, дрібними кроками.

Зосередьтеся на процесі руху – не відволікайтеся на милування пейзажем і особливо розмови по телефону.

Падайте правильно

Спробуйте встигнути присісти. Якщо навіть не вдасться відновити рівновагу, то хоча б приземлення буде м’якшим.

Завжди намагайтеся впасти на бік: на всю поверхню сідниці чи стегно. Це пом’якшить удар.

Спробуйте згрупуватися і не розмахуйте руками, щоб не зламати їх при падінні. Падаючи назад, вигніть спину дугою, підборіддя притисніть до грудей, руки до тулуба – ціліші будете.

І, головне, не думайте, як в цей момент виглядаєте. Важливіше не забитися, а не те, що подумають про вас перехожі.

Марія МАТВІЙЧУК

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *