• Чт. Бер 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Через зростання ціни на газ виробники розглядають питання підвищення ціни на хліб

Гру 24, 2021

Для стабілізації ціни на хліб соціальних сортів Уряд почав розробляти механізми підтримки хлібопекарів. У п’ятницю, 24 грудня, під керівництвом Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада щодо підтримки українських виробників хліба та інших соціально важливих харчових товарів.

Про це у себе в Телеграм каналі написав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд розробляє механізми підтримки хлібопекарів, аби забезпечити безперебійне виробництво та стабільні ціни на хліб соціальних сортів.

«За останній рік ціна на газ у Європі зросла у більш ніж 5 разів. Відповідно ціни на блакитне паливо зросли й в Україні. У таких умовах виробники хліба розглядають питання підвищення ціни. Держава в цьому випадку має захистити й українського хлібопекаря, і споживача. За ініціативи Президента України Уряд підготував декілька механізмів відповідної підтримки та планує запровадити їх уже найближчим часом», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що Кабінет Міністрів України планує застосовувати механізми підтримки до збалансування світових цін на блакитне паливо. Крім того, Уряд планує запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів, що також дозволить стримати зростання їх ціни. Наразі проводяться відповідні консультації з представниками бізнесу.

Уряд розробляє механізми підтримки хлібопекарів та виробників інших соціальних харчових товарів через світову енергетичну кризу.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *