• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Дачникам порадили, чим посипати обледенілі доріжки біля дому

Гру 25, 2021

Власники приватних будинків і дач вже з першими заморозками стикаються з проблемою обмерзання доріжок. Багато хто звик посипати доріжки піском або сіллю, щоб зробити їх більш безпечними. Однак ці способи мають свої «мінуси».

До прикладу, сіль, яку дачник кине за зиму на доріжки, потрапить в ґрунтові води і негативно вплине на зростання культур на городі. Сольовий розчин здатний погубити не тільки квіти, але й доросле дерево, що росте біля доріжки.

Пісок дачники використовувати не люблять, бо він залишається на взутті і потім весь цей бруд так чи інакше потрапляє в дім. До того ж не кожен дачник має у своєму розпорядженні таку кількістю піску на ділянці.

Мудрі дачники знають про інші способи як боротися з ожеледицею. До того ж вони набагато ефективніші та безпечніші.

Доріжки можна посипати попелом. Вони стануть менш слизькими. Єдиний недолік цього способу в тому, що сніг і лід фарбуються в темний колір. А плюс в тому, що цей спосіб найдешевший. Якщо в будинку є грубка, то й попелу знайдеться чимало. Крім того, попіл стане прекрасним добривом для ґрунту, коли почне сходити сніг.

Кавова гуща теж відмінно розчиняє лід і сніг. Недолік в тому, що гущі знадобиться дуже багато і її потрібно почати збирати заздалегідь. До речі, торік у Львові саме такий посипковий матеріал використовували для доріжок у міських парках. Гущу комунальникам передавали з численних кав’ярень Львова.

Розчин для відтавання. Готують його так. У двох літрах води розмішують 60-100 грамів спирту і 6-10 крапель миючого засобу. Цим розчином поливають тротуарну плитку, бруківку, бетон. Плюс у тому, що лід, що розчинився, не зашкодить шкіряному взуттю, бо в цьому розчині немає солі.

Наталія ЯГУЩИНА

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *