• Пт. Кві 26th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Влада Рівного вшанувала героїв-чорнобильців

Гру 26, 2021

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС мужні герої-чорнобильці отримали подяки та пам’ятні відзнаки від влади Рівненської громади.

Крім того, відбувся круглий стіл із представниками Громадської організації «Рівненські ветерани-чорнобильці», де обговорили найбільш актуальні проблеми ліквідаторів, які мешкають у нашій громаді.

Згодом представники міської влади спільно з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС та громадськими активістами поклали квіти до Пам’ятного знака героям у Рівному та Квасилові.

– Минуло багато років з часу Чорнобильської катастрофи. За цей час ми вже встигли попрощатися з багатьма із тих, хто брав участь у ліквідації наслідків тих страшних подій. А людство й далі продовжує оговтуватися від трагедії, – зазначив заступник міського голови Рівного Юрій ПОЛІЩУК. – У сучасному світі подібні випадки можуть повторитися. Але ми повинні цінувати тих людей, які є сіллю нації та можуть ціною власного життя та здоров’я захищати сотні, тисячі людських життів.

Представники міської влади дякували всім ліквідаторам та запевнили, що місто буде й надалі підтримувати цих героїчних людей. Про те, що співпраця з владою міста є дійсно конструктивною, підтвердив і голова ГО «Рівненські ветерани-чорнобильці» Микола ГАЙБОНЮК:

– День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС важливий для усіх нас. Це спомин про подвиг тих, хто ціною власного життя рятував інших. Приємно, що керівництво міста опікується ветеранами-чорнобильцями. Для нас за честь отримати подяки та відзнаки за виявлений героїзм, відвагу та мужність під час ліквідації аварії.

До речі, у нашій громаді зареєстровано 3654 постраждалих від аварії на ЧАЕС. А також 1124 дитини, 18 дітей з інвалідністю.

На соціальний захист громадянам, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи за рахунок коштів міського бюджету у рамках міської соціальної програми «Турбота» у 2021 році виплачено грошових допомог на суму понад 118 тисяч гривень.

Надія ВАНЧЕНКО

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *