• Сб. Кві 27th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Уроки фізкультури у школах можуть бути щодня

Гру 27, 2021

За даними МОН у 2018/2019 навчальному році 65% школярів мали недостатній рівень фізичної підготовки. Потім сталася дистанційка, а у Всесвітній організації охорони здоров’я дають сумні прогнози щодо ожиріння у дітей. Чи може влада вирішити це питання? На вас у програмі уряду покладено запровадити стандарти якості фізкультурно-оздоровчої послуги. Що це за стандарти? Коли вони впроваджуватимуться?

Уроки фізкультури у школах можуть бути щодня – МОН працює над цим.

Про це розповів міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв’ю Слово і Діло.

“Ми дуже хочемо, щоб фізкультура була в школі щодня. Багато дітей не розвинене у спортивному плані, є ризики та ожиріння, і проблем зі здоров’ям… Тому дуже важливо робити якісь «руханки» спортивні, робити зарядки у школах, змінити пострадянські уроки… Пам’ятаєте, як ми стрибали через козла?Тому є дуже велике бажання, щоб дійсно були змінені уроки фізкультури, щоб ці уроки були щодня… Над цим питанням ми разом із МОН працюємо, і президент поставив завдання, щоб більше фізкультура була у школі”, – сказав Гутцайт

Він також підтвердив, що саму концепцію уроків, вправи, буде змінено.

«Зміняться, звичайно, діти не стрибатимуть через цапа. Є багато різних вправ, рухливі ігри, які найбільше підходять для дітей», – додав він.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *