• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Ширми російських окупаційних адміністрацій…

Лют 2, 2021

Детальну презентацію про те, що так звані «ДНР» та «ЛНР» є простими ширмами російських окупаційних адміністрацій, дипломатам 57 країн ОБСЄ представила українська місія під час засідання безпекового форуму. За повідомленням спецкора Укрінформ.

«Росією на тимчасово окупованих територіях Донецької й Луганської областей створено систему управління, яка забезпечує повний контроль над діяльністю російських окупаційних адміністрацій та мінімізує ухвалення ними будь-яких самостійних рішень. Кураторами цих процесів є відповідні структури адміністрації президента, уряду, силових органів РФ», – розпочала свою презентацію українська делегація.

Основні рішення щодо внутрішньополітичної ситуації та зовнішнього курсу на тимчасово окупованих територіях Донбасу опрацьовуються помічником президента РФ Дмитром Козаком. Останній намагається втілити в Україні провалений сценарій 2003 року «врегулювання Придністровського конфлікту на основі федералізації Молдови», тобто зробити нашу державу «федералізованою», з російським анклавом усередині.

Функції уряду виконує «Міжвідомча комісія з надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям південно-східних регіонів Донецької та Луганської областей України». Саме цей орган, створений Кремлем у грудні 2014 року, відповідає за ухвалення рішень, що стосуються соціально-економічних аспектів тимчасово окупованих території. За даними української воєнної розвідки, для безпосереднього керівництва економічною складовою в ОРДЛО також створене закрите акціонерне товариство «Внешторгсервис».

На місцях же «керують» маріонетки – Денис Пушилін у т.зв. «ДНР» та Леонід Пасічник у т.зв. «ЛНР». Саме ці ляльки, за нитки яких смикають із Москви, озвучують потрібні Кремлю меседжі, й саме їх керівництво РФ просуває як «партнерів для діалогу» з Києвом.

Крім того, для формування «міжнародної легітимізації квазіреспублік» залучаються структури МЗС РФ. Як правило, російське МЗС через підконтрольні установи та російських агентів впливу за кордоном організовує підтримку різного роду інформаційно-пропагандистських кампаній та акцій, а також намагається залучати до них т.з. «представників МЗС» квазіутворень.

«Контрольованість процесів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей забезпечується продовженням практики погодження кадрових призначень у Москві, формуванням органів і структур за російським зразком, приведенням діяльності квазіреспублік у відповідність до російських стандартів (у т.ч. «спецслужб ДНР/ЛНР»)», – поінформували іноземних дипломатів в українській місії.

Аналогічна ситуація у військовому блоці. Система управління військами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України повністю інтегрована в систему управління Збройних сил РФ і побудована за схемою: Генеральний штаб – Південний військовий округ (Ростов-на-Дону) – оперативне угруповання російських окупаційних військ.

Безпосередньо на території Донбасу Росією створено два армійські корпуси: 1-й АК – на території т.з. «ДНР» та 2-й АК – на території т.з. «ЛНР». При цьому органи управління цими корпусами є елементами системи управління Південного військового округу – однієї з чотирьох військово-адміністративних одиниць ЗС РФ. Командні посади в 1-му та 2-му армійських корпусах на окупованому Донбасі займають кадрові офіцери ЗС РФ на ротаційній основі.

Ці два армійські корпуси, розміщені на тимчасово окупованому Донбасі, входять до оперативного угруповання військ, яке створене, відповідно до воєнної доктрини РФ, на базі штабу 8-ї армії Південного військового округу для виконання завдань на Донському операційному напрямку. Крім того, до цього угруповання входять 150-та мотострілецька дивізія 8-ї загальновійськової армії та батальйонні й ротні тактичні групи різних родів і видів ЗС РФ (на ротаційній основі), а також оперативний резерв зі складу Південного військового округу та інших округів. Загальна чисельність цього угруповання сягає близько 58 тис. військовослужбовців.

Чисельність обох корпусів станом на листопад 2020 року становила 35,5 тис. чоловік. Укомплектованість особовим складом у цих корпусах – до 80%, однак набагато кращою є укомплектованість озброєнням та військовою технікою – понад 95%. Так, на тимчасово окупованих територіях розміщено близько 480 танків, понад 910 одиниць броньованих машин, 720 артилерійських систем та 210 реактивних систем залпового вогню.

Як зазначили в делегації України при ОБСЄ, Росія оснастила окупаційні війська основними зразками озброєнь і військової техніки, у т.ч. сучасними російськими розробками, і тримає їх у постійній готовності до активізації бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *