• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Жителі Рівненщини отримали доступ до швидкого лікування

Лют 3, 2022

У селі Берестя на Сарненщині Рівненської області з’явилася нова амбулаторія.

Майже 3000 місцевих жителів отримали доступ до якісного та швидкого лікування.

Нову амбулаторію площею 223 квадрати збудували з нуля.

“Амбулаторія – ще одна маленька перемога в рамках програми «Велике будівництво» за програмою Президента України Володимира Зеленського. Загалом у 2021 році ми збудували 8 сучасних, хороших об’єктів лише у сфері медицини. Крім того, закупили велику кількість потужного медичного обладнання: КТ, МРТ, ангіографи, рентген, апарати УЗД. Все це для того, щоб зробити послуги ближчими до населення», – зазначив під час відкриття амбулаторії голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Будівництво закладу обійшлося у понад 9 млн гривень. У цій сумі – левова частка державних коштів, також долучилися до співфінансування і місцеві громади.

За словами заступниці голови ОДА Людмили Шатковської, амбулаторію збудували за сучасними технологіями та з урахуванням принципу безбар’єрності: «Це одна з найкращих амбулаторій в області як за зовнішнім виглядом, так і за наповненням. І за це особлива подяка як будівельній організації, так і керівниці ПМСД Вікторії Островець та медикам”.

Наразі тут можна отримати всі послуги первинної медичної допомоги. В амбулаторії є кабінети лікарів, маніпуляційна, лабораторія з новітнім обладнанням, дитяча кімната. Обладнали також кабінет щеплень із окремим входом – щоб розділити потоки хворих пацієнтів та тих, хто хоче вакцинуватись.

«Серед обладнання – УЗД-апарат, який має 3 датчики, цифровий стетофонендоскоп, отоофтальмоскоп, аналізатори крові, молекулярний мікроскоп. Ці апарати значно полегшать роботу лікарів в амбулаторії. Не треба буде їхати в інше місце на обстеження», – розповіла керівниця ПМСД Вікторія Островець.

До слова, раніше сімейний лікар приїжджав у громаду двічі на тиждень, щоб обстежити людей. Наразі він прийматиме пацієнтів у новій сучасній амбулаторії. Декларації з лікарем уклали вже понад 1700 мешканців.

Пресцентр РОДА

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *