• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

“Український снаряд” або чергова брехня російських пропагандистів

Лют 19, 2022

Останнім часом у засобах масової інформації спливає все більше інформації щодо того, що пропагандистами РФ і так званих «ДНР/ЛНР» розміщуються фейкові інформаційні фото та відеоматеріали щодо здійснення обстрілів з боку озброєних формувань України з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

І ось ще один яскравий приклад «кремлівської брехні», а точніше, черговий яскравий перл чиєїсь хворої голови – на Інтернет-ресурсі «ТАСС» за посиланням «tass.ru/proisshestviya/13764841», і також в інших телеграм-каналах, їм же підконтрольних, поширюється матеріал про нібито снаряд, випущений військовими ЗСУ на території станиці Мітякінської Тарасівського району Ростовської області РФ.

По кому стріляли, з якою метою, який снаряд і з якого типу озброєння був випущений — звичайно, нам не скажуть. Ніякого снаряду насправді не було, бо навіть не фахівці у військовій тематиці зрозуміють, що співвідношення відстані, ймовірної потужності снаряду і тієї «ямки», яку показує у статтях РФ – не збігаються і це, напевно, чергова “самодиверсія”, вчинена росіянами, з метою дискредитації ЗСУ та України загалом, адже «кремлівська машина», і без брехні – це неможливо.

Надалі зазначений факт і його розкрутка, швидше за все, використовуватиметься представниками РФ з метою виправдання повномасштабного вторгнення в Україну (прекрасний історичний аналог «Майнільський інцидент» — артилерійський обстріл біля прикордонного радянського села Майніла, що стався 26 листопада 1939 року, який був формальним приводом для початку радянсько-фінської війни 1939 року). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *