• Ср. Кві 24th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному волонтери шукають дім екзотичному птаху

Лют 21, 2022

Птаха звати Кузя, він “говорить”, намагається імітувати різні звуки, які чує вдома. 

Пташку з родини воронових намагається прилаштувати Ірина Кулянда-Кравченко.  Ще пташеням вона врятувала чорного красеня зі смітника, куди його викинула чиясь дитина.

“Шукає дім та люблячого господаря птах, який постраждав від рук людини. Кузя випав з гнізда і потрапив на очі дівчинці, яка викинула його у смітник. На щастя я опинилась поряд”, — пише Ірина Кулянда-Кравченко.

Рятівниця не планувала його залишати собі, взяла, щоб полікувати і сподівалась, що можна буде випустити на волю. Однак виявилось, що в “природу” такого птаха випускати не можна ні в якому разі, він має тепер бути тільки домашнім улюбленцем. Воронові можуть вижити в природі лише якщо виховані батьками-птахами, і навчені ними берегтись від небезпек.

Волонтерка, яка ним опікується говорить, що птах грає у “футбол” і  здається ще трішки і він навчиться говорити.“Кузя здоровий, літає. Не дуже ручний, але потенціал є, просто потрібно проводити з ним більше часу. Дуже мило “говорить”, намагається імітувати різні звуки, які чує вдома. Здається ще трішки, і він навчиться говорити. Любить грати у “футбол”(котить м’ячик та чекає подачі у відповідь), їсти з рук не боїться, сам заходить у клітку на сон”.

Вчені говорять, що ці птахи можуть вимовляти слова не гірше папуг. Але щоб птах заговорив, з ним необхідно регулярно займатися, голосно промовляючи одні й ті ж фрази.Жінка говорить, що Кузя дуже розумний птах, який звик до людей та чекає спілкування. Але вона готова віддати  Кузю лише відповідальній людині, яка зможе організувати йому необхідні умови ( вольєр або вільне проживання у квартирі).

Якщо ви готові до такого сусіда у своєму помешканні, то телефонуйте за номером : 096 64 34 889

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *