• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині повідомили про підозру місцевому, який передавав розвіддані про військослужбовців України країні-окупанту

Чер 17, 2022

Співробітниками УСБУ в Рівненській області викрито місцевого машканця, який охоче передавав росіянам інформацію розвідувального характеру про військовослужбовців України.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа ще до початку повномасштабного російського вторгнення ініціативно встановила зв’язок з представниками збройних сил країни окупантів, яким надавав допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. З цією метою він скопіював службову інформацію однієї з військових структур України та надав віддалений доступ до неї російським агресорам.

У ході проведення санкціонованих обшуків контррозвідниками вилучено боєприпаси, мобільний телефон, ноутбук та паперові носії інформації. Крім цього, співробітниками СБУ виявлено канали передачі вказаною особою російським громадянам інформації щодо установчих даних та місць проходження військової служби окремих українських офіцерів, які брали участь в ООС на Сході України. Вказана інформація передавалася з метою фізичного знищення чи завдання тілесних ушкоджень військовим ЗСУ.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаному громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

– ч. 1 ст. 263 КК України (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу);

– ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада).

Рівненським міським судом до останнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статтей передбачає до 15 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *