• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Як муніципальна варта бореться зі стихійною торгівлею в Рівному

Лип 20, 2022

Будуть створені спеціальні робочі групи для проведення рейдів на місцях стихійної торгівлі. Міський голова Олександр Третяк запевнив, що боротьба ведеться саме з оптовиками, які реалізують свій товар через стихійні ринки, уникаючи сплати податків.

– Кожен ринок нашого міста має больові точки. Лише центральний продовольчий страждає від несанкціонованої торгівлі на трьох локаціях: вулиці Сагайдачного — Полуботка, вулицю Пересопницька (до театру), вулиці Шевченка — Кубанська (до мосту). І це при тому, що поряд є облаштовані ятки ярмарків, на які місто дало дозвіл. Натомість проходи, тротуари повняться різноманітними складними столами, коробками, ящиками, котрі можуть легко спалахнути, а по завершенню торгівлі перетворюють вулицю на величезний смітник. Або ж і того гірше — товари продають прямо на асфальті!”, — каже мер.

Тому муніципали проводять рейди-перевірки в місцях стихійної торгівлі та складають на порушників протоколи. Потім ці справи передають до суду й особи, яких визнають винними, притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Наразі вже три місяці вартові працюють на ринку “Північний”. За цей час провели роз’яснювальні роботи серед продавців, склали протоколи на так званих “перекупів”, які регулярно торгують у невстановлених місцях. Проводяться перевірки і на “Політоні”, де торгують з машин, іноді виставляючи столики й імпровізовані прилавки. Там теж проводяться профілактичні розмові та складаються протоколи. На автовокзалі розпочали роботу минулого тижня. Тут стихійний ринок розмістили на ділянках вздовж Київської від світлофору до зупинки. Допоки обмежилися профілактичними бесідами і попередженнями. Але якщо ситуація продовжиться з наступного тижня — виписуватимуть протоколи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *