• Пт. Кві 26th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині судитимуть ділків, які вели наркобізнес за ґратами

Лип 28, 2022

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 9 учасників міжрегіональної злочинної організації, які налагодили наркобізнес в одній з в’язниць Рівненщини, а також ще однієї особи, яка постачала їм наркотичні засоби.

Правоохоронці встановили, що 37-річний уродженець Донеччини, який має статус так званого «смотрящого», в одній з виправних установ Рівненщини створив злочинну організацію по збуту наркотиків. До цієї організації він залучив ще двох «смотрящих» нижчого рівня, а ті, своєю чергою, завербували як виконавців ще трьох засуджених. Всі займалися розповсюдженням заборонених речовин на території закладу. Постачальниками були знайомі за межами установи.

– Виконуючи єдиний план учасники організації налагодили за ґратами незаконний обіг наркотичних засобів та психотропних речовин. Заборонені речовини потрапляли в колонію з Волині, Київщини та Донеччини, через поштовий сервіс або шляхом безпосереднього перекидання їх через технічні споруди охорони і безпеки закладу. Під час обшуків у камерах одних фігурантів та за місцями проживання інших правоохоронці виявили та вилучили знаряддя та предмети злочину – наркотичні засоби, чорнові записи, які підтверджують вчинення кримінальних правопорушень, а також мобільні телефони та банківські картки, які використовували в своїй діяльності члени організації, – повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *