• Чт. Тра 9th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Агресору не місце в ООН

Гру 17, 2022

РФ перетворилася на “ракову пухлину у тілі Ради Безпеки, і її потрібно видалити, перш ніж ціла система ООН отримає метастази”, — раніше заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Україна всіляко намагається сприяти пришвидшенню процесу виключення держави-агресора з Радбезу ООН.

Так, у соціальних мережах стрімко поширюється петиція на підтримку ініціативи Володимира Зеленського щодо виключення росіі‌ з ООН.

Автори петиції апелюють тим фактом, що наразі не існує жодного документу ООН, ухваленого відповідно до чинного Статуту ООН, який підтверджує членство росіі‌ в ООН. Ба більше, що росія є постійним членом Ради Безпеки ООН. 

«Ми, на підтримку Президента Володимира Зеленського, створили петицію, в якій вимагаємо від ООН надати документи, на підставі яких росія займає місце в Раді безпеки ООН та ООН взагалі. У разі відсутності таких документів – ми вимагаємо припинити фіктивне членство російської федерації в ООН.
Двері ООН для російської федерації мають бути зачинені, тому що для вступу до ООН російська федерація, відповідно до 4 статті Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутись до міжнародно визнаних кордонів. Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН».

Чому важливо підписати петицію:

1. РЕПАРАЦІЇ

Держава-агресор блокує рішення ради безпеки ООН  щодо примусу рф до виплат Україні репарацій.

2. ТРИБУНАЛ

РФ блокує рішення по створенню міжнародного трибуналу для покарання своїх злочинців.

3. РОЗЗБРОЄННЯ РФ

РФ не дає ухвалити рішення щодо демілітаризації  РФ та позбавлення її ядерної зброї після перемоги України.

Підписати петицію, яка допоможе створити широкий резонанс у міжнародному співтоваристві та зацікавити світові ЗМІ проблемою незаконного членства росії в ООН, можна за покликанням.

Виграти війну – півсправи. Не дати її повторити – одне з надважливих завдань. Ключовим інструментом вирішення якого і є ця петиція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *