• Сб. Тра 11th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Агресивна пропаганда Кремля – до чого готують ОРДЛО?!

Бер 16, 2021

Російська федерація продовжує проводити заходи провокаційного характеру, що суперечать міжнародним домовленостям та взятим державою-агресором на себе зобов’язанням. Зокрема, остання нарощує бойовий потенціал угруповання військ на тимчасово окупованих територіях та поблизу кордонів України.

Вказане супроводжується тим, що російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях з кінця лютого активізували ідеологічну роботу серед місцевого населення – дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У громадських місцях, на зупинках громадського транспорту, поблизу торгівельних майданчиків, адміністративних, освітніх та медичних закладів збільшились обсяги розміщення інформації, спрямованої на героїзацію російсько-окупаційних військ та пропагування військової служби у складі з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів.

Окрім того, у місцевих ЗМІ, на платформах соціальних мереж та у сервісах обміну короткими повідомленнями телекомунікаційних мереж зросла інтенсивність агітаційних заходів серед місцевих жителів щодо проходження військової служби в лавах окупантів.

На окупованому Донбасі проросійська пропаганда в місцевих, підконтрольних бойовикам ЗМІ стала більш агресивною, а мешканцям нав’язується думка про те, що ЗСУ планують розпочати повномасштабні бойові дії на захоплених бойовиками територіях.

«В ЗМІ бойовиків роблять акцент на підвищення рівня ворожості до слів: „Україна“, „українець“, „українське“, „національний“, — говорить Віра Ястребова. — Майже у всіх друкованих ЗМІ ОРДЛО публікують карикатури, що розпалюють ненависть до України. Також, в останні три тижні, друковані ЗМІ ОРДЛО поширюють інформацію про наміри ЗСУ здійснити дії наступального характеру» – повідомила ІА «Вчасно» глава «Східної правозахисної групи» Віра Ястребова.

За словами правозахисниці, аналітики «Східної правозахисної групи» вивчили друковані ЗМІ ОРДЛО, та прийшли до таких висновків:

— понад місяць йде інформаційна обробка, про те, що Україна має намір військовим шляхом звільнити окуповану частину Донбасу;

— пропаганда РФ в ОРДЛО в останній місяць стала жорсткіше, окупанти підсилюють висміювання образу українців і України;

— у друкованих ЗМІ поширюються повідомлення про марність переговорів в Мінську і те, що Україна відмовляється виконувати раніше підписані домовленості,

— у друкованих ЗМІ ОРДЛО окупаційні адміністрації РФ поширюють повідомлення про те, що готові миттєво відбити напад ЗСУ;

— окупаційної адміністрації РФ В ОРДЛО вже місяць інформаційно обробляють місцеве населення то готують людей до війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *