• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Болгарія викрила мережу російських шпигунів

Бер 23, 2021

В Софії викрили та заарештували шістьох російських шпигунів із числа посадовців Міністерства оборони та військової розвідки країни.

Головний прокурор Болгарії Іван Гешев звинуватив заарештованих у шпигунстві на користь Росії, а саме передачі інформації з грифом  «особливо важливо» у сфері національної безпеки Болгарії, ЄС, НАТО та Сполучених Штатів.

Генпрокурор назвав операцію «безпрецедентною з 1944 року». Щоб затримати шпигунів, правоохоронці обшукували всі машини на автошляхах біля столиці Болгарії. Одного з підозрюваних затримали поблизу російського посольства.

Серед доказів, болгарські правоохоронці надали відео того, як підозрювані, як видається, знімають на мобільний телефон зображення на екрані своїх комп‘ютерів. Також повідомляється про неодноразові зустрічі підозрюваних з російськими дипломатами, а також передачу носіїв інформації.

За інформацією болгарських правоохоронців, оплата за шпигунську діяльність була невеликою. Згідно з даними спостереження, учасники шпигунського осередку обмінювали гроші, які їм давали в конвертах. Сума складала 1000 – 1500 євро на місяць.

Посольство Росії в Болгарії закликало не «демонізувати» Москву. «Ми очікуємо, що міркування про буцімто роль Росії в розвідувальній роботі проти інтересів Болгарії буде припинено до рішення суду», – додало відомство у заяві. У США та Великобританії заявили про підтримку Болгарії і запевнили, що уважно спостерігають за цим розслідуванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *