• Сб. Вер 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному за матеріалами СБУ судили чергового колаборанта, який перейшов на бік ворога та очолив окупаційні органи влади на Луганщині

Сер 4, 2023

Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки термін ув’язнення отримав житель Луганської області, який прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації та зайняв посаду «начальника відділу культури та спорту Станично-Луганського району лнр» структурного підрозділу т.зв. «адміністрації Станично-Луганського району лнр».

Наразі колаборант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 ККУ «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території».

За матеріалами СБУ колаборант отримав покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов’язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю строком 15 років та конфіскацією майна.

Заходи із викриття здійснювали співробітники УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *