• Ср. Тра 8th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Активність задля здоров’я: на Рівненщині ветерани, учні та люди з інвалідністю грали разом у бадмінтон.

Бер 30, 2024

Спортивна руханка під назвою «Досвід ветеранів вартий поваги» відбулася у школі Рівного за номером 12.

Захід відвідав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та регіональна координаторка з ментального здоров’я Олена Гандзюк.

«Більше 50% українців мають проблеми із психічним здоровʼям. Насамперед, військові, їхні родини, а також діти. Тому організовуємо такі заходи, які дають компроміс стресу. Фізична активність – це важливий елемент формування стійкості та відновлення людини, яка має травматичний досвід війни», – наголосив Сергій Подолін.

Як розповіла Олена Ганзюк, сьогодні такі заходи проходять одночасно у багатьох містах України.

«Сьогодні на прикладі гри в бадмінтон ми можемо бачити як можна покращити своє психічне здоров’я. Адже долучились і ветерани, які надихають своїм прикладом, і діти, і дорослі. Дякую за активну підтримку проєкту обласну федерацію бадмінтону», – каже Олена Гандзюк .

Серед ветеранів – Сергій Пандрак. За його словами, для людей із важкими травмами найкраще реабілітує спорт. Зокрема, плавання, бадмінтон, сидячий волейбол.

Нагадаємо, захід відбувся у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *