• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

В Рівненській філармонії звучатиме українська музика з тисячолітньою історією 

Кві 9, 2024

В залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії  з унікальною програмою виступить органіст, музикознавець, композитор Богдан Дем’яненко.

Про це повідомили в обласній раді.

Автор оркестрової, камерної музики, творів для різних інструментів та хору представить свій новий авторський проєкт «Тисяча років української музики: органна версія». Він має на меті нагадати про цілісність нашої багатовікової музичної традиції і її глибинну спорідненість із музичною культурою Західної Європи.

Саме тому Богдан Дем’яненко обрав орган – музичний інструмент, який століттями вдосконалювали у Західній Європі і який асоціюється передусім із західноєвропейською музикою.

Слухачі матимуть змогу почути пісню про створення світу, що має дохристиянське коріння, візантійський наспів, концерти церковної музики доби бароко невідомих авторів 17-18 ст.

Звучатимуть також твори найвидатніших вітчизняних композиторів Максима Березовського та Артемія  Веделя, а також органні композиції Лесі Дичко, Михайла Шуха, Віктора Гончаренка, Світлани Острової та автора проєкту Богдана Дем’яненка.

П’ять творів програми звучатимуть прем’єрно.

Концерт відбудеться 11 квітня о 18:30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *