• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному презентували “Сяйво Воркути”

Кві 10, 2024

Книгу про події в одному з найбільших таборів радянського союзу – воркутинському таборі-каторзі примусового ув’язнення (Воркутлаг) презентували вчора в обласній бібліотеці.

Про це повідомили в Рівненській міській раді.

Автор книги – Дмитро Синиця народився у сталінському таборі, в родині ув’язнених воїнів УПА Дмитра Даниловича та Марії Кіндратівни. Батько автора видання – уродженець Рівненщини.

“У книзі йдеться про 68 днів життя головного героя, політичного в’язня, який пішов на протистояння з системою тиранії, не маючи жодного шансу на виживання. Цю документальну повість я присвятив своїм батькам. Факти твору підтверджені архівними документами, а також, безпосередніми спогадами. Читаючи книгу ми усі мимоволі проводимо паралель із сучасними подіями. Вбивства, катування, фільтраційні табори… і незламність духу Українців, які запекло боронять свою країну від того ж лютого ворога”, – говорить автор.

Сподіваємося, що ця книга змусить людей замислитися, адже вона несе виховне значення, щоб відповісти самому собі на запитання: заради чого я живу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *