• Чт. Кві 18th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному вигнали двох перевізників, а замінити їх поки ніким

Кві 21, 2021

Міська влада Рівного розірвала договори одразу з двома перевізниками — через скарги рівнян. Чи стало від того краще? Навряд чи, бо в результаті цього рішення з чотирьох маршрутів зійдуть 6 одиниць громадського транспорту, а замінити їх нічим.

Мова йде про двох перевізників, які мають по два автобуси на маршрутах №65 та №49, та по одному автобусу — на маршрутах №38 та №41.

Дмитро Царук, в.о начальника міського управління транспорту:

— Один перевізник не зміг знайти водіїв на заміну тим, на яких надходили скарги рівнян. Інший відмовився замінювати двигун у своєму автобусі, адже це обійшлося б йому в 2 тисячі доларів, а такі кошти він був не готовий вкладати в ремонт з огляду на те, що маршрут не приносив йому великих заробітків. Проте ми не повинні перейматися тим, як вони забезпечують якість перевезень. Інакше кожному перевізнику доведеться йти на поступки.

Оскільки договори з цими двома перевізниками оформлялися пакетом, відповідно, вони зобов’язані забрати свої маршрутки й з інших маршрутів. Зараз ми шукаємо тимчасового перевізника, щоб замінив їх до проведення конкурсу. Думаю, що на популярні 49-й та 38-й ми його знайдемо. А ось на 65-й та 41-й навряд… Проте на цих маршрутах і так виїжджала значно менша кількість маршруток, ніж було заявлено. Тому критично ситуація не зміниться. З часом, гадаю, 65-й та 41-й маршрут взагалі можуть закритися, як свого часу 62-й та 55-й. Адже ніхто з перевізників не працюватиме собі у збиток.

Ми ведемо переговори з перевізниками, щоб вони закуповували більш габаритний транспорт. Тоді б ми для них розробляли нові маршрути і укладали договори на 5 років, а не на один, як зараз. Проте на період пандемії вони не готові цього робити.

Дарина Гузенкова

Джерело: rivnepost.rv.ua

Фото ілюстративне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *