• Вт. Кві 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Громада Рівного передала близько 100 дронів для ЗСУ

Кві 17, 2024

Вчора у Рівному стартувала чергова масштабна передача партії розвідувальних дронів DJI Mavic 3 Thermal обладнаних тепловізорами підрозділам Збройних Сил України.

«Хочу від усього серця подякувати всім рівнянам, всім платникам податків за те, що наша громада, завдяки їхній праці має можливість купувати і передавати на фронт такі необхідні українським воїнам розвідувальні дрони. Хочу подякувати депутатам Рівненської міської ради від усіх фракцій за їхню підтримку і консолідовану позицію, – говорить секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. – Передавали ці дрони разом і, я впевнений, в сесійній залі ми завжди будемо разом, адже кожен з нас любить своє місто і любить свою країну і це те, що сьогодні всіх нас об’єднує. Тож дякую всім, без вашої участі все було б неможливо. А наші хлопці, наші захисники чекають цієї допомоги, я постійно спілкуюсь з військовими і знаю, наскільки важливо для них мати очі в небі, особливо в темну пору доби. Тож ця нова партія дронів придбана коштом громади дуже сьогодні потрібна на фронті».

Загалом, місто отримало 93 такі дрони і відразу ж перші з них сьогодні вирушили на передову. Розвідувальні квадрокоптери отримали 10 бойових підрозділів, в тому числі, бригада спеціального призначення “АЗОВ”, окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс», Полк білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського, механізований батальйон бригади “Вовки Да Вінчі” та інші бойові підрозділи.

Бійці мотопіхотного батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» кажуть, що в сучасних умовах війни підрозділ неоснащений дронами несе неймовірні втрати. Тож дякують громаді і депутатам Рівного за цю підтримку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *