• Ср. Тра 1st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Переселенці з Кремінської громади подякували рівнянам за підтримку

Кві 18, 2024

Тематичний захід «Я ХОЧУ ДОДОМУ!» відбувся вчора у Рівному. Він об’єднав рівнян, жителів області та вимушених переселенців з Кремінської громади, що на Луганщині.

Як зазначив начальник Кремінська міська військова адміністрація Олександр Дунець, сьогодні, через два роки після того, як росія почала знищувати їхні містечка та села, Кремінська громада вирішила ще раз подякувати Рівненщині за прихисток.

Подію організували задля подальшої співпраці громад, соціальної адаптації ВПО, інтеграції їх до життя в нових умовах.

Для ефективного діалогу участь у заході взяли представники влади, громадських та волонтерських організацій. Рівненську обласну раду на зустрічі представив заступник голови Олексій Бучинський.

Українці завжди славилися тим, що в будь-який момент можуть підставити плече для свої братів та сестер. Від 24 лютого 2022 року Рівненщина прийняла понад 85 тисяч внутрішньо переміщених осіб, більша половина з яких залишилася жити у нашій області. Ми в свою чергу продовжуємо підтримувати вимушених переселенців та всіляко їм допомагати, – зазначив Олексій Бучинський.

Присутні мали змогу побачити, як виглядала Кремінна до 24 лютого 2022 року, і на що перетворили ці українські землі російські терористи. Тут звучали думки й переживання місцевих жителів, які змушені були залишити рідний дім, вірші поетеси Ганни Гайворонської.

В рамках заходу відбулося підписання двох меморандумів: між Кремінською МВА та Рівненська міська рада, а також між Червоний Хрест України та громадою Кремінної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *