• Вт. Кві 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

Кві 18, 2024

В області розпочала роботу Школа Супергероїв. Освітній осередок буде розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні.

Нині тривають ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователей.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Скоро тут розпочнуться перші заняття, до офіційного відкриття вчителі працюватимуть у палатах – все аби діти не пропускали навчання, отримували позитивні емоції та розвивалися.

«Школа Супергероїв забезпечить право на освіту та відволіче дітей від виснажливих процедур. Рівненський осередок буде створено за підтримки Фундації Олени Зеленської. Попри війну Школа Супергероїв розвивається і на мапі України з’являються нові локації, зокрема, і у Рівному», – сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що цей проєкт створений ще в 2016 році, а вже у 2021 році набула статусу державної установи і працює під патронатом першої леді Олена Зеленська. Наразі в Україні створено 15 освітніх осередків.

Керівниця освітнього осередку у Рівному Ірина Остапчук зазначила, що з учнями у сучасному ергономічному просторі працюватимуть вчителі-предметники, вихователь, практичний психолог, асистент вчителя, асистент вихователя. Заняття за шкільною програмою та креативні уроки відбуватимуться за спеціальними методиками, що дозволять зробити засвоєння матеріалу цікавим та легким для учнів будь якого віку. При цьому немає потреби відраховувати дітей зі своєї школи. Школа Супергероїв – додаткова можливість продовжити розвиток та навчання чи підготуватися до НМТ. А ще – налаштуватися на позитивний лад, надихнутися та набратися сил для швидкого одужання.

Усі класи будуть облаштовані всім необхідним для комфортного навчання, це планшети та інтерактивні дошки, парти, шкільне приладдя й дидактичні матеріали, підручники й художня література, кондиціонери й кулери для води.

«Навчальний простір в лікарні – це вимога часу і дуже раді, що такий запрацює і у нас. Для цього виділено 100 квадратних метрів. Важливо, що простір буде безбар’єрним», – розповів директор Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *