• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Обласний перинатальний центр отримав нове обладнання від благодійників

Кві 19, 2024

Це сучасні операційні стіл та лампа, які днями планують встановити в одному з чотирьох операційних залів центру. Допомогу надала Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні.

За словами медичної директорки з неонатології Галини Ковальової, медичне обладнання рано чи пізно зношується.

Тому працівники Рівненського обласного перинатального ценру РОР шукають різні шляхи оновити матеріально-технічну базу. В тому числі, звертаються до благодійних організацій. Тому вдячні доброчинцям, які відгукнулася на їхній запит.

Це перший досвід співпраці перинатального центру з Фундацією Дім Рональда МакДональда в Україні, який центр сподівається продовжити.

Представниця фундації Анастасія Лавренчук розповіла, що під час повномасштабного вторгнення росії в Україну їхня благодійна організація започаткувала окрему програму «Медичне обладнання».

За весь час передали щанайменше 650 допомог у більш ніж 100 лікарень України. Зокрема, цьогоріч обладнання від фундації вже отримало інше комунальне підприємство обласної ради – Рівненська обласна дитяча лікарня.

До речі, там два роки як успішно працює ще один проєкт цієї благодійної організації – «Сімейна кімната». Він, нагадаємо, передбачає цілодобове перебування рідних дитини, яка на тривалому лікуванні чи після хірургічного втручання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *