• Чт. Лип 4th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщину прибула голова НСЗУ

Чер 26, 2024

У разі недотримання умов контрактування, НСЗУ буде робити перерахунки фінансування. На цьому наголосила керівниця служби Наталія Гусак під час робочої поїздки на Рівненщині з керівниками громад та медзакладів.

«Цього року будемо моніторити пакети, які стосуються послуг щодо допомоги при інсультах, інфарктах, пологів і неонатальної допомоги. У лікарнях мають дотримуватися стандартів надання.  Так, в області торік було проліковано 1390 людей з інфарктами. На жаль, лишилися й такі заклади, які надають таку допомогу без необхідного обладнання і спеціалістів», – Наталія Гусак.

Обговорили під час зустрічі і фінансовий напрямок роботи медзакладів Рівненщини. Зокрема, Наталія Гусак представила очільникам громад та керівникам інформацію, яка міститься на дашбордах НСЗУ: скільки коштів отримують медзаклади регіону за Програмою медичних гарантій, скільки витрачають на закупівлю ліків, а скільки – на ремонти і зарплати.

«Договір з НСЗУ підсилює громаду, надаючи державні медичні гарантії і підвищує якість послуг. Також на Рівненщині простежується позитивна тенденція – ріст зарплат у медиків. Сьогодні якісної і доступної медичної допомоги потребують жителі кожної громади. І відповідальність за кожен пакет – на засновнику.  Є чимало надавачів, які забезпечують це в повному обсязі. Впевнений, що таких партнерів на Рівненщині в НСЗУ стане ще більше», – сказав Сергій Подолін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *