• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Підприємцям Рівненщини розповіли про можливості для створення власної генерації електроенергії

Сер 1, 2024

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів зустріч із підприємцями області. Тема – енергетичні виклики. Представники РівнеОДА розповіли про можливості, що пропонує держава, для створення власної генерації електроенергії.

 “Ми на постійному зв’язку з підприємствами. Готові допомагати їм у комунікації з місцевими енергетиками та газовиками під час встановлення когенераційних установок. Для цього при Рівненській ОДА створили робочу групу, до якої залучені усі причетні служби. Осінь та зима обіцяють бути складними. Наше завдання спільними зусиллями забезпечити енергостійкість та стабільну роботу бізнесу Рівненщини”, – зазначив очільник області.

Під час зустрічі детальніше зупинилися на пільговому кредитуванні в межах програми Доступні кредити 5-7-9, яка є складовою державної політики «Зроблено в Україні». Вона передбачає придбання і встановлення газотурбінних, газопоршневих чи біогазових установок. Максимальна сума позики – до 150 млн грн, термін кредитування – до десяти років.

Серед інших важливих кроків підтримки від держави – зняття мита та ПДВ на імпортоване електрообладнання, спрощення умов приєднання до газових та теплових мереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *