• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Як розвивається бурштинова промисловість на Рівненщині

Сер 1, 2024

У Рівненській області активно розвивається переробна промисловість бурштину, про що свідчать успіхи групи компаній «Амбер Гальбин». Під час робочої поїздки заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан ознайомився з процесом виробництва виробів з бурштину.

Як повідомили в Рівненській ОВА, це приклад успішної реалізації ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо легалізації видобутку бурштину, запровадженої у 2019 році. На сьогодні компанія «Амбер Гальбин» досягла значних результатів: за минулий рік було видобуто 5 тонн бурштину та сплачено 30 млн грн податків. Цьогоріч компанія вже сплатила 6,6 млн грн ренти за користування надрами. В компанії працевлаштовано 240 працівників.

«Завдяки цьому законодавчому кроку Рівненщина отримала можливість не лише легального видобутку «сонячного» каменю, але й розвитку переробної промисловості. «Амбер Гальбин» забезпечує повний цикл від видобутку бурштину до його переробки та реалізації готових виробів», – зазначив Олександр Кохан.

Він додав, що переробка бурштину як сировини – це не лише створення доданої вартості, але й сприяння соціально-економічному розвитку регіону, створення нових робочих місць та збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Компанія «Амбер Гальбин» є одним із провідних підприємств, що демонструє, як легалізація видобутку бурштину може позитивно вплинути на економіку регіону. Завдяки прозорим умовам та державній підтримці, бізнес отримує стимул до розвитку, що сприяє загальному економічному зростанню та покращенню соціальної ситуації на місцях.

Рівненщина продовжує активно впроваджувати новітні технології у сфері видобутку та переробки бурштину, що дозволяє збільшувати продуктивність і підвищувати якість продукції. Очікується, що в майбутньому цей регіон стане ще більш потужним центром бурштинової промисловості в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *