• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині стартував новий пластовий рік

Вер 9, 2024

В області офіційно стартував новий пластовий рік. Участь у відкритті взяли три сотні юнаків та дівчат. Загалом ця національна скаутська організація охоплює в області понад 800 школярів.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Активні осередки діють у Рівному, Вараші, Здолбунові, Острозі, Дубні, Костополі. Пласт за понад сто років свого існування має багаті традиції.

В їхній основі завжди було національно-патріотичне виховання. Нині чимало пластунів боронить нашу державу зі зброєю в руках.

«Приклад відомих світу пластунів надихає. Виховати доброго громадянина, який вірний Богові і Україні – надвідповідальне завдання в усі часи. Це як велика гра, через яку прививається любов до традицій, до культури. Це Спільнота, Родина, якій вже понад 100 років. Бажаю гідно нести почесне звання пластуна», – сказав заступник голови ОДА Ігор Павленко.

«Патріотична молодь – майбутнє нашої держави. Розуміючи внесок цього руху, продовжуємо фінансувати комунальний заклад «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр». Важливо, аби він залишався місцем, що об’єднує пластунів з різних куточків України», – зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *