• Пн. Кві 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині “кукушка” вийшла в рейс завдяки ентузіастам

Тра 30, 2021

У березні 2020 року карантин зупинив пасажироперевезення на приміському маршруті Антонівка-Зарічне, що на Володимиреччині Рівненської області. У суботу 29 травня «Поліський трамвай» вперше вийшов у рейс відтоді.

Ентузіасти «Асоціації збереження історії залізниць України» організували вузькоколійкою маршрут для туристів та своїх колег. Передувало події довготривале підготування та численні перемовини з власником – «Укрзалізницею» та «Львівською залізницею». Тепловоз, два вагони і платформу на платній основі дали на маршрут Антонівка-Біла. Дмитро Бабарика, організатор події та представник організації розказав, що вони сподівались на зустріч з місцевою владою, з якою попередньо вели телефонну розмову. Також зазначив, що «Укрзалізниця» поки не збирається вертати постійний маршрут.

Повернення «кукушки» залежить від дій місцевої влади, зазначив Дмитро. А Орест Пограничний, учасник подорожі, зазначив, що метою поїздки є привернення уваги влади всіх рівнів та громадськості до проблеми відновлення діяльності вузькоколійок в Україні.

Працівник станції Володимирець, де вдалося зустрітися з учасниками поїздки та організаторами, зазначив, що усі – залізничники і потенційні пасажири чекають з нетерпінням повернення потягу на постійній основі. Учасники поїздки роблять часті зупинки у гарних місцинах та на станціях – фотографують, знімають відео дронами та фотоапаратами. Потяг курсуватиме до станції Біла та повернеться до Антонівки цього ж дня.

Джерело: 7dniv.rv.ua з посиланням на Володимирець СІТІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *