• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівнянка просить відновити рух поїздів Сарни-Олевськ

Сер 8, 2021

Хоча часи вже не ті, коли публікація в ЗМІ могла резонансно вплинути на ту чи іншу ситуацію, люди все одно продовжують звертатися зі своїми бідами до газети. Скаржаться на кричущу, на їхню думку, несправедливість, байдужість чиновників, бездіяльність комунальників, різні життєві негаразди. Потрапивши у безвихідь, покладають на редакцію останню надію.

Одна з них – рівнянка Людмила Іллівна Кравчук, яка 22 червня ц. р. звернулася на «Гарячу лінію» Рівненської облдержадміністрації з приводу відновлення руху приміських поїздів Сарни-Олевськ та Олевськ-Здолбунів. Звідти петицію переадресували до Рівненської дирекції залізничних перевезень. Та ж, у свою чергу, надала таку відповідь:

«Відповідно до постанови Кабміну, починаючи з 18.03.2020 з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, призупинено рух пасажирських та приміських поїздів та обмежено доступ громадян до об’єктів пасажирської інфраструктури. Для доїзду пасажирів у великі центри господарювання розпорядженням № Н/310А від 27.06.2020 відновлено рух поїзда №6335/6342 Здолбунів-Сарни-Здолбунів, який відправляється зі станції Здолбунів о 17.49 і прибуває у Сарни о 20.30. Зворотно зі станції Сарни – о 4.40 і прибуває в Здолбунів о 07.33. Курсування поїзда Здолбунів-Сарни-Здолбунів у вечірній час забезпечує вивіз пасажирів із Сарненського вузла після робочої зміни.

Принагідно зазначимо, що в Рівненській області спостерігається низький рівень відшкодувань за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом. З початку 2021 року по Рівненській області надано послуг з пільгових перевезень пасажирів на суму 2197,1 тис. грн, натомість відшкодування склали 313,3 тис. грн, що становить 14,3 відсотка. Непокриті збитки – 1883,8 тис. грн. Зокрема, з бюджету міста Рівне станом на поточну дату не надійшло відшкодувань взагалі.

Відновлення руху приміських поїздів відбувається за погодженням правління АТ «Укрзалізниця» за клопотанням регіональних філій та з урахуванням ситуації укладання договорів на компенсацію збитків за перевезення пільгових категорій громадян органами влади на шляху прямування поїзда. Для вирішення порушеного вами питання пропонуємо звернутися до регіональної філії «Львівська залізниця за адресою: м. Львів, вул. Гоголя, 1».

Зі Львова мешканка Рівного отримала відповідь, де більш як на двох аркушах детально розписано ситуацію з пандемією, скрутне матеріально-технічне і фінансове становище залізниці та борги за перевезення пільговиків. А звідси й цілком очікуваний висновок: «Регіональна філія «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» цілком поділяє стурбованість громадян щодо зменшення обсягів руху в приміському сполученні. Водночас повідомляємо, що призначення поїздів, зокрема за вказаним вами напрямком, буде здійснюватися, враховуючи наявні технічні ресурси та фінансові можливості».

Не вдовольнившись викладеною залізничниками аргументацією, Людмила Іллівна прийшла з листом до редакції «7 днів». У ньому лише два речення: «Прошу допомогти у вирішені питання щодо відновлення руху дизель-поїздів сполученням Сарни-Олевськ і Олевськ-Сарни. Надія тільки на вас».

Відверто кажучи, не знаємо, чим зарадити в цій ситуації. Попросити – не послухають, змусити – не в наших силах. Єдине, що можемо, то хіба що поставити риторичне запитання: а хіба приміськими поїздами Сарни-Олевськ та Олевськ-Здолбунів одні лише пільговики їздять? Та й чому за всі чужі негаразди повинні розплачуватися прості люди?

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *