• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Програма візиту Вселенського Патріарха Варфоломія до Києва

Сер 16, 2021

Візит Вселенського Патріарха Варфоломія до Києва з нагоди 30-річчя незалежності України триватиме чотири дні і почнеться орієнтовно 22 серпня.

Для уникнення провокацій з боку радикальних прихильників Московського Патріархату в Україні детальна програма поки не публікується. Адже останні обіцяють «зірвати візит».

Вселенський Патріарх проведе ряд офіційних зустрічей – з Президентом, Прем’єр-міністром та Головою Верховної Ради України. Патріарх Варфоломій також буде присутній на параді до Дня Незалежності України, який відбудеться 24 серпня на головній вулиці Києва.

Крім цього, Вселенський Патріарх планує зустріч із дітьми героїв, які віддали своє життя за свободу України на Донбасі, візити до послів Греції та Туреччини, а також покладання квітів до пам’ятника жертв Голодомору (геноциду українського народу).

Церковну частину візиту Патріарха складають: вечірня служба в Андріївському храмі Києва, який є ставропігією (обійстям) Вселенського Патріархату, літургія в соборному храмі Михайлівського Золотоверхого монастиря з митрополитом Київським Епіфанієм та іншими ієрархами ПЦУ, спільна трапеза з духовенством цієї Церкви.

За матеріалами Релігійної правди

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *