• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Діти на Рівненщині відпрацьовували практичні навички надання домедичної допомоги

Вер 12, 2021

У Рівненській громаді у Всесвітній день надання першої допомоги, 11 вересня, працівники Центру ЕМД та МК (вони ж інструктори ВРР та європейської ради реанімації) долучилися до масштабного просвітницького заходу, який вперше в Україні ініціювала Професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги».

За один день, у кожному регіоні України, інструктори ВРР провели 100 курсів та навчили 1000 учнів віком від 12 до 17 років рятувати життя людям. Всі учасники відпрацювали європейський курс базових реанімаційних заходів (Basic Life Support). Впродовж чотирьох годин вони відточували практичні навички надання домедичної допомоги постраждалому:

  • ▫️Вміння перевіряти свідомість та дихання;
  • ▫️Проводити серцево-легеневу реанімацію;
  • ▫️Звільняти дихальні шляхи від стороннього тіла;
  • ▫️Користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором.

Інструктори Микола Коїш та Ольга Белеля-Кухар провели такі навчання у Рівненській ЗОШ 11. Із цікавістю отримували нові знання учасники заходу в Рівненському НВК 26 з вуст інструкторів Ірини Серединської та Олександра Чередарика. А в Олександрійському ліцеї під пильним керівництвом Андрія Стахнюка та Богдана Фостяка діти із захватом відпрацьовували практичні навички надання домедичної допомоги постраждалому. По закінченню курсів всі учасники отримали сертифікат ERC – European Resuscitation Council. 

«Всеукраїнська рада реанімації – це організація, яка постійно покращує надання екстреної медичної допомоги в Україні. Дякуємо за таку чудову ініціативу, яка донині успішно реалізовувалась в інших розвинених країнах світу. Тепер ми також долучилися до цього! Дякуємо інструкторам за професійний підхід до проведення курсів, дітям – за активну участь та бажання навчитися правильно надавати медичну допомогу! ,– наголосив директор КП «Обласний центр ЕМД та МК» РОР Андрій Бортнік.

Джерело: 7dniv.rv.ua з посиланням на Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *