• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Гонщики з 5 країн приїдуть у Рівне на «Меморіал Ігоря Марка»

Вер 13, 2021

26 вересня на Мототреці у Рівному стартують міжнародні змагання “Меморіал Ігоря Марка”. Приїдуть гонщики з Польщі, Данії, Латвії, Австралії та України. Початок змагань о 15:00.

Ігор Марко – український мотогонщик, родом з Червонограда, який брав участь у змаганнях зі спідвею. Багаторазовий чемпіон України в особистому заліку, чемпіон України в командному заліку жив у Рівному. Майстер спорту міжнародного класу. Чемпіон Європи серед юніорів, чемпіон СРСР серед юніорів, володар Кубку дружби, багаторазовий чемпіон СРСР в командному заліку, чемпіон СНД в командному заліку, чемпіон відкритого командного чемпіонату Росії, чемпіон командного чемпіонату Фінляндії.

3 листопада 2006 року у Рівному на території школи випадкові перехожі знайшли Марка  з тяжкими травмами голови. Пролежавши в комі,  16 листопада Ігор Марко помер. Медики тоді сумнівалися, чи могла людина, впавши на першому снігу, завдати собі таких ушкоджень. 18 листопада 2006 року на рівненському «Мототреці» відбулося прощання зі спідвеїстом.  Похований на цвинтарі «Молодіжне» міста Рівне.

У день похорону Ігоря була проведена акція «Салют пам’яті Ігоря Марко». У Салаваті, Октябрському, Даугавпілсі і по всій Австралії, усі, хто не зміг взяти участь у похороні Ігоря, ревом своїх моторів попрощалися з великим майстром спідвею. Вшановують пам’ять про легенду спідвею спортсмени відтепер на міжнародних змаганнях “Меморіал Ігоря Марка”.

Джерело: rivnepost.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *