• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

В Україні про Мазепу видали роман, невдовзі за ним знімуть серіал

Жов 15, 2021

У Батурині Чернігівської області презентували книгу відомої дослідниці Гетьманщини, доктора історичних наук, професора Тетяни Таїрової “Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна”, що стала першим художнім твором авторки.

Про це пише Історична правда.

Для кращого сприйняття атмосфери доби Руїни, в умовах якої відбувалося становлення особистості Мазепи, присутнім показали військово-історичну реконструкцію початкового епізоду книги.

На презентації гості дізналися, що за мотивами твору незабаром з’явиться серіал – його зйомки анонсував генеральний продюсер “FILM.UA Group” Віктор Мирський.

Спеціально до заходу в заповіднику розгорнули виставку “Гетьман Іван Мазепа, князь Священної Римської імперії”. Вона знайомить з унікальними нововиявленими артефактами із Віденського архіву та колекції Олексія Шереметьєва.

Важливе місце серед експонатів посідає печатка Мазепи, вперше представлена широкому загалу. Вона підтверджує княжий титул гетьмана, наданий йому Священною Римською імперією. Для підтвердження автентичності печатки планується проведення експертизи її металу.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *