• Пт. Бер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Чому в Україні дорожчає кава?

Жов 15, 2021

Події на світовому ринку кавових зерен диктують стрімке зростання ціни на цей продукт. І українському споживачу, який випиває все більше кави кожен день, скоріш за все доведеться платити вполовину більше ніж зараз, або змінювати звичку.

Цього року ціни на каву в світі зросли на 55%, переважно через погану погоду в Бразилії. Тепер на ціну можуть вплинути колумбійські фермери, які вирішили притримати постачання, щоб продати продукцію за вищою ціною, повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, колумбійські фермери вирішили обмежити постачання навіть за укладеними контрактами, що може спровокувати додатковий стрибок ціни.

Невиконання зобов’язань щодо постачань з боку такого великого гравця як Колумбія може посилитися продовженням посухи в Бразилії, що призведе до чергового збільшення вартості кави на світовому ринку. Однак стрибки будуть тимчасовими, вважають експерти, оскільки фактично кава у колумбійців все ж є.

У Колумбії близько пів мільйона сімей заробляють на життя вирощуванням кави, зазначає видання. Країна є найбільшим виробником сорту арабіка, на якому засновані базові ф’ючерсні контракти на біржі ICE.

  • За даними Міністерства сільського господарства США, врожай кави в Бразилії цього року впав на рекордний за 18 років показник, що призвело до різкого збільшення його вартості. На зростання цін вплинула не тільки посуха в Бразилії, але й перебої в логістиці в інших великих країнах-виробниках кави.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *