• Нд. Тра 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Народному домі в центрі Рівного можуть розмістити першу музичну школу

Лис 12, 2021

Наразі міська влада шукає варіанти подальшої долі будівлі Народного дому, що знаходиться на вул. С.Петлюри. Тут уже багато років розташовувалися офіси різних партій та громадських організацій.

Будівля в критичному стані, декілька років тому через борги було повністю відключено опалення, заміни потребують електричні та інші мережі, потрібно капітально ремонтувати дах. Цього року з Народного дому попросили виселитися орендарів, у більшості з них завершилися терміни оренди. До слова, чимало орендарів нічого не сплачували за користування площами Народного дому.

– У реконструкцію цієї будівлі потрібно вкласти щонайменше 15-20 млн грн., – пояснив міський голова Рівного Олександр ТРЕТЯК. – Потрібно повністю оновлювати мережі, саму будівлю. Наразі ми в пошуку компромісних варіантів. Розглядаються такі пропозиції: вкласти гроші з міського бюджету в реконструкцію. Зробити ремонт і здати Народний дім його в оренду. Чи продати це приміщення з аукціону. Чи надати інвестору приміщення під капітальний ремонт з можливістю його подальшого інвестиційного використання але залишивши його у власності міста.

За інформацією міського голови, більшість орендарів уже вибралися. Залишилося лише кілька. Остаточне рішення щодо майбутнього Народного дому ухвалюватимуть депутати Рівнеради після консультацій із громадськістю міста.

Між тим міський голова озвучив особистий погляд на ситуацію:

  • Я особисто проти продажу Народного дому. Хоча багато хто зараз за це агітує. На мою думку, Народний дім має залишитися у власності міста. Добре було б знайти кошти на реконструкцію з можливістю розширення й добудови. Існує пропозиція після реконструкції переселити туди музичну школу. І цей варіант досить імовірний. Варто цю тему обговорити з громадою. Там 1,5 тис метрів квадратних. Цього було б цілком достатньо для першої музичної школи. Але все впирається в гроші, необхідні для проведення реконструкції.

Наталія НИРКОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *