• Чт. Тра 16th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівне потрапило до п’ятірки лідерів за вартістю новорічних витрат на одного мешканця

Січ 1, 2022

Українські міста щороку намагаються влаштувати новорічну казку з незвичайними ілюмінаціями, оригінальними ялинками та казковими фотозонами. Однак бюджети на це виділяють абсолютно різні.

Цьогоріч найбільше грошей на облаштування новорічних локацій витратили у Дніпрі. Головна ялинка країни цьогоріч навіть не потрапила до трійки лідерів за ціною.

Про це повідомляє рух “ЧЕСНО“.

Найдорожчим святкування Нового року буде для мешканців Запоріжжя та Одеси. Тут місцева влада виділила 10,5 та 12,7 млн відповідно. У розрахунку на одного жителя міста — це 12-14 гривень. У Києві святкування вийшли дешевшими для містян завдяки спонсорській допомозі, яка склала понад 25 млн.

Найдешевшим виявилося святкування у Тернополі, Львові, Полтаві та Івано-Франківську. В розрахунку на одного мешканця — менш як 1,5 грн. Основні статті новорічних витрат: подарунки дітям, монтаж ялинок, організація святкових заходів, декорації та облаштування фотозон.

Рух ЧЕСНО проаналізував, скільки коштів передбачили на новорічні витрати 2021–2022 років у бюджетах 17 міськрад і які суми витратили з місцевого бюджету в розрахунку на одного мешканця.

У порівнянні з минулим роком, витрати на новорічні святкування в містах обласних центрах суттєво зросли. До прикладу, у Запоріжжі витрати зросли в 17 разів, у Вінниці — 14 разів, у Херсоні — у понад 30 разів. Менші витрати цьогоріч лише у Полтаві та  Луцьку.

У перерахунку на одного мешканця найнижчі витрати у Львові та Тернополі (менше 1 грн). Найвищі — у Рівному, Вінниці, Одесі  та Запоріжжі (понад 11 грн).

Першу сходинку рейтингу найдорожчих ялинок України цьогоріч займає красуня з Дніпра. З бюджету міста на ялинку, прикраси, ілюмінацію та подарунки витратили аж 75 мільйонів гривень.

Найменше грошей цьогоріч витратили у Тернополі – 200 тисяч гривень з бюджету на все: від ялинки до гулянь.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *