• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Білорусь звинуватила Україну в антибілоруських настроях через День народження Бандери

Січ 4, 2022

Дипломати надіслали ноту протесту в Міністерство закордонних справ України

Посольство Білорусі в Україні надіслало ноту протесту до Міністерства закордонних справ України через ходу до Дня народження Степана Бандери, що відбулась у Києві 1 січня. Дипломати назвали традиційну ходу спробою «героїзувати колабораціоністів і вбивць білоруського народу».

«Безкарне вшанування ідейними спадкоємцями кривавих катів Хатині та тисяч інших білоруських міст та сіл своїх “героїв”-убивць є нічим іншим як образою пам’яті наших предків, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу», – заявили у Посольстві Білорусі в Україні.

«Рішучий протест» Білорусі, як ідеться в заяві Посольства, викликаний «зростанням радикалізації антибілоруської позиції України», про що нібито свідчить потурання демонстративному вшануванню пам’яті Степана Бандери.

У Міністерстві закордонних справ України ноту протесту від Білорусі поки що не коментували.

1 січня в Україні вшановують ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху Степана Бандери, який народився у цей день. Хода на честь Степана Бандери відбувається щороку у Львові та в інших містах, зокрема, у Києві. Цьогоріч День народження Степана Бандери відзначали у 20 регіонах.

Такими діями Республіка Білорусь намагається втрутитися в внутрішні справи України, дискредитуючи історичне минуле нашої держави. Зміст вказаної ноти свідчить про пряму підконтрольність РФ, про висвітлення недостовірної інформації щодо збереження спадщини та політичної ситуації в України.


Джерело https://zaxid.net/news/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *