• Нд. Тра 12th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

За вказування статі в оголошенні про вакансію роботодавців Рівного штрафуватимуть

Січ 2, 2022

З 8 січня 2022 року почне діяти закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі».

Відтепер він унормовує відповідальність роботодавця за вказування в оголошеннях про роботу бажаної статі потенційного працівника.

В Україні заборона вказувати стать у тексті вакансії існує давно, проте цей пункт ніхто не перевіряв, бо не було порядку сплати штрафу. Тепер Мінекономіки розробило такий порядок, а шукатиме порушників Держпраці.

За порушення вимог закону, тобто якщо компанія зазначає, що на певну посаду їй потрібні тільки чоловік або тільки жінка, доведеться сплатити до держбюджету штраф у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент вчинення порушення.

Як саме штрафуватимуть: Держпраця складає розпорядчий документ про штраф на підставі акту перевірки – за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів і виявлення підстав для штрафу. Роботодавець сплачує штраф до державного бюджету за місцем державної реєстрації юрособи чи ФОП. Сплатити штраф треба буде упродовж 15 днів з отримання розпорядчого документа Держпраці. Якщо не сплатити штраф і не оскаржити розпорядчий документ, штраф стягнуть через суд.

Вікторія Пелех

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *