• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

США попередили Білорусь про наслідки за сприяння агресії проти України

Лют 8, 2022

Помічниця державного секретаря США Карен Донфрід провела телефонну розмову з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм, під час якої сторони обговорили нарощування російських військ у Білорусі.

“Донфрід висловила стурбованість з приводу запланованого введення 30 тисяч російських військовослужбовців до Білорусі для проведення військових навчань, особливо з урахуванням того, що понад 100 тисяч військовослужбовців РФ вже розміщені на кордоні з Україною”.

Донфрід також наголосила, що Білорусь зіткнеться з відповідними наслідками, як і Москва, якщо стане частиною плану подальшого вторгнення військ РФ в Україну. 

Крім цього, нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив плани білоруської армії у тому випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну. За його словами, білоруські війська будуть підтримувати російське вторгнення.

«Якщо вони почнуть воювати проти нас або проти Росії, значить і ми будемо воювати, захищаючи себе» – сказав він.

Також Лукашенко підтвердив, що в разі російського вторгнення білоруські війська будуть діяти спільно з російськими, а в разі бойових дій на Донбасі в усьому підтримають російських окупантів в ОРДЛО.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що хоче залучити Україну до Союзної держави з Російською Федерацією. Він вважає, що це може статися через 15 років.

Варто зазначити, що нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що українські війська не готують наступу на Донбасі.

– Хочу вчергове спростувати російську брехню про нібито якусь підготовку України до наступу. Україна не планує наступальні операції на Донбасі. Не стягує війська. Не планує жодних провокацій. Україна прагне миру, – повідомив Кулеба.

Схожу заяву днями зробив і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Він зазначив, що наша держава не розглядає силовий варіант повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Тим часом американські ЗМІ оприлюднили інформацію, що РФ розробила план створення приводу, щоб вторгнутися в Україну. Йдеться про фабрикування нападу нібито Збройних сил України на територію Росії чи російськомовне населення, щоб виправдати подальше вторгнення на українські території.

Інформацію про можливу провокацію РФ підтвердили в Пентагоні. Там повідомили, що в планах Москви – зафільмувати сфабрикований напад, щоб зробити з нього пропагандистське відео.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *