• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Щоб підтримати переселенців, на Рівненщині планують компенсувати їм оренду житла

Сер 3, 2022

Таку можливість обговорили сьогодні представники обласної влади з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Наша мета – не допустити «вимушеної безпорадності» переселенців. Важливо заохочувати їх йти працювати. Одна з ідей – компенсувати оренду житла тим ВПО, хто офіційно працевлаштований, – розповів очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Серед інших планів – підвищення комфортності у місцях проживання ВПО та підготовка цих споруд до опалювального сезону. Зокрема, потрібна допомога з тепловими насосами і твердопаливними котлами.

– Також необхідно переселити людей із освітніх закладів, аби почати навчальний процес. Тому, як ймовірну альтернативу, обговорили можливість використання модульних будинків. На Рівненщині вже є компанії, які їх виготовляють. Це, наприклад, релоковане підприємство з Харкова. Важливо залучати і їх. Таким чином ми не лише допоможемо переселенцям, а й підтримаємо місцевий бізнес, – наголосив очільник обласної влади.

Джерело: Офіційний Telegram-канал начальника Рівненської обласної військової адміністрації Віталія Коваля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *