• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Думка російських ЗМІ про інтеграцію Росії і Білорусі

Жов 5, 2021

Російський “Коммерсант” називає переговори президентів “першою за багато років результативною зустріччю Володимира Путіна та Олександр Лукашенка”, але водночас наголошує, що таке враження може бути оманливим.

Як стало відомо після переговорів, єдиної валюти у Союзній державі поки впроваджувати не планують через розбіжності про те, в якій з двох держав буде емісійний центр, пише кореспондент газети Андрій Колесніков.

За його словами, лідери двох країн виглядали «задоволеними». «Виднілася політична інтеграція. Для неї, як пояснював Володимир Путін, тепер закладено фундамент», – наголошує автор.

Але інтеграція РФ та РБ просувається повільніше, ніж того хотілося б Москві, але й не буксує, зазначає російський політолог Андрій Кортунов у коментарі для газети «Ведомости». За словами Кортунова, простору для маневру у зовнішній політиці у Лукашенка більше немає, адже через тиск з боку західних країн йому доводиться спиратися на Росію в економічному сенсі.

До того ж як заявив газеті політичний експерт Денис Денісов, і Москва, і Мінськ занепокоєні «розширення НАТО на схід» і розміщенням інфраструктури альянсу поблизу кордонів двох країн.

«За словами експерта, вироблення єдиних підходів і базових принципів зовнішньої та оборонної політики двох країн відіграє важливу роль у нинішній ситуації», – пишуть «Известия».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *